Handlettering en houtbranden… een perfecte combinatie!

Handlettering en houtbranden

Twee hobby’s die uitstekend te combineren zijn: handlettering en houtbranden! Daar kwamen wij van Handmade Hout afgelopen zondag achter op de “Handlettering Ladies Day Bingo” van E-lifestyle.
Al enige tijd zijn we druk met op maat gemaakte producten, die allemaal iets te make

Handlettering en houtbranden

n hebben met hout.
Er is veel vraag naar onze gebrande producten. En dat snappen wij best!

Teksten en afbeeldingen

Net als bij handletteren draait het bij het branden op hout om teksten en afbeeldingen. Of je nu een hele vaste hand hebt en zelf goed kunt tekenen, of dat je teksten en afbeeldingen van internet haalt, dat maakt voor het eindresultaat niet heel veel uit.
Je zet het op de te branden ondergrond, van hout, leer of kurk en trekt het millimeter voor millimeter over met de brander.
Dat dit een kwestie is van oefening baart kunst, kunnen veel mensen die van handletteren houden ook bevestigen. En dit is niet de enige overeenkomst tussen handletteren en houtbranden… Het is allebei redelijk verslavend!
Gelukkig valt dit in de categorie gezonde verslavingen (of bestaan die niet ūüôā ).

Demonstratie

Tijdens de Ladies Day mochten we door een demonstratie laten zien hoe het houtbranden gaat en dat was best een beetje spannend. Een groep van meer dan 200 vrouwen die voorbij lopen en aan wie je misschien je houtbrand-tips kwijt kunt, maar die ook zomaar door kunnen lopen, dat is geen alledaagse koek.
Gelukkig bleken het stuk voor stuk hele aardige vrouwen, die ook nog eens ge√Įnteresseerd waren in wat we vertelden en hebben we het houtbrandvirus door kunnen geven. Mooi!!

Workshops

Dat doorgeven van het geluksgevoel dat je ervaart als je gebrande werkstuk af is, geven we graag door tijdens onze workshops.
Op dit moment zijn we hard aan het werk om een workshopsruimte te realiseren waar we mensen kunnen gaan ontvangen. Tot die tijd geven we workshops op locatie.

Vanaf 4 personen komen we bij je thuis met alle benodigdheden. Dit kan iedere avond en op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag kan het ook overdag.

Je krijgt bij deze workshop een kleine broodplank om te branden, die is inbegrepen bij de prijs van 25 euro per persoon. We nemen nog meer planken mee om uit te kiezen, die tegen een meerprijs kunnen worden gebruikt. Je moet dan denken aan 5 of 7,50 euro extra kosten.
Een workshop aan huis duurt ongeveer 2 uur.

Ook nemen we houtbranders mee die de deelnemers ter plekke kunnen kopen. De ervaring leert dat mensen zo enthousiast zijn dat ze wel een eigen brander willen hebben. Lukt het niet om een groepje bij elkaar te krijgen, proberen wij of er meer dames alleen willen komen en dan zoeken we in Sint-Oedenrode een geschikte locatie.

Andere berichten