Event workshops

event workshops boomschijfje branden event workshops boomschijf branden event workshops bruiloft  event workshops klompen branden

Event workshops

Bent u op zoek naar een unieke en verrassende activiteit voor uw volgende evenement? Maak dan kennis met de event workshops van Handmade Hout!
Of u nu een bedrijfsevenement, een teambuildingactiviteit, een bruiloft of een jubileum plant, de creatieve workshops van Handmade Hout bieden een geweldige manier om uw gasten ontspannen te vermaken en met een handgemaakte herinnering naar huis te gaan. We komen op locatie, maar kunnen u ook een locatie bieden op onze werkplek in Sint-Oedenrode.
Een creatieve workshop? Een must voor elk evenement!

Beurzenevent workshop leren armbanden branden

In de afgelopen jaren hebben verschillende bedrijven ons ingehuurd om hen te begeleiden bij diverse beurzen. Een creatieve activiteit kan een fijne ongedwongen manier zijn om klanten letterlijk naar je stand te halen.

Zo zijn we al eens ingehuurd door een grote uitvaartverzekeraar, die een 7-daagse beurs eens op een andere manier wilde aanpakken. Wij werden gevraagd om lederen armbandjes te branden met de bezoekers, met daarbij de vraag om dit armbandje te maken voor iemand anders, met een boodschap die je zeker mee wilde geven aan de ander. Terwijl de bezoekers aan tafel zaten, konden de mensen van de uitvaartonderneming met hen in gesprek gaan over hun manier van werken en zo nieuwe klanten werven. Een hele prettige manier van beursbezoekers benaderen!

Tijdens een beurs lokken de creatieve activiteiten tijdens onze event workshops mensen makkelijker naar je stand, zeker als je er iets kunt maken of als je een klein aandenken meegeeft.

Zo mochten we voor een ander bedrijf op een 3 daagse beurs alle bezoekers van hun stand een houten onderzetter aanbieden, met het logo van dat bedrijf. Op de onderzetter werd een quote naar keuze gebrand door de bezoekers. Tijdens het branden kon ontspannen gepraat worden over het bedrijf. Bijkomend voordeel: iedere deelnemer had op de onderzetter het logo van het bedrijf mee naar huis, makkelijk om nog even in het geheugen terug te komen na de beurs.

Heeft u zelf een beurs binnenkort en bent u nog op zoek naar een fijne aanvulling van uw beursdagen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Teambuilding

Een ander voorbeeld waarbij een creatieve activiteit een enorme boost aan je dag kan geven, is een teambuilding. Het kan soms lastig zijn om je team na te laten denken over bepaalde onderwerpen. Wij hebben verschillende mogelijkheden om de creatieve manier van denken en het teamgevoel te versterken.

Zo hebben we voor een schoolteam een workshop houtbranden mogen geven, waarbij het team vooraf gevraagd werd een quote uit te zoeken, die hen persoonlijk weerspiegelde. Voor de workshop werd de deelnemers gevraagd de quote te delen en te vertellen waarom juist deze tekst bij hen paste. Tijdens de workshop werden de meegenomen teksten op een eigen borrelplank gebrand. Achter op de borrelplank werd in het kort een doel omschreven voor persoonlijke groei.

Een bedrijf dat 10 jaar bestond vroeg ons mee te denken om hun personeel samen een kunstwerk te laten maken voor aan de muur. Wij maakten hele grote puzzelstukken, waar elke deelnemer een korte tekst op mocht branden, die voor hen de kracht van het bedrijf neerzette. De puzzelstukken hebben een mooi plekje gekregen in de bedrijfskantine, waar iedere dag de positieve kant van het bedrijf bekeken en gelezen kan worden.

Bent u zelf op zoek naar een leuke teambuildingactiviteit? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bruiloft

Bent u een bruiloft aan het organiseren en wilt u eens van de geijkte paden af? Wij zijn inmiddels expert op het gebied van originele bruiloftsgeschenkjes, door de gasten zelf gemaakt of door ons live op uw bruiloft gemaakt. Event workshops zijn zeer geschikt voor bruiloften!

workshop klompjes branden 2

Voor een bruidspaar met veel buitenlandse gasten, mochten we tijdens het bruiloftsfeest klompjes voorzien van de naam van de gasten. Aan het klompje hing een klein vlaggetje met de bedanktekst van het bruidspaar.

Voor een weddingplanner mochten we een aantal grote veren (1,50 meter) maken, waarbij de gasten hun naam in de veer mochten branden. Wij hebben deze gastenboek ervaring begeleid tijdens de bruiloft, zodat de weddingplanner er geen omkijken naar had.

Bent u zelf op zoek naar een leuke activiteit voor een bruiloft? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Feestdag

Plant u een leuke feestdag voor uw bedrijf en bent u nog op zoek naar een korte of juist wat langere activiteit? Wij kunnen u beide bieden!

Voor een bedrijf dat een familiedag had gepland, mochten we met de deelnemers boomschijfjes branden. Wij zorgden dat iedere deelnemer binnen een half uurtje met een leuke tekst of afbeelding op hun boomschijf naar huis kon gaan. Ook jongere kinderen konden iets moois maken onder onze begeleiding. Niet met de brander, maar wel met een boomschijf!

Voor een bedrijf dat een sportdag had gepland, hebben we een workshop houtbranden gegeven aan de mensen die niet mee konden sporten. Gedurende twee uur hebben de deelnemers hun eigen borrelplank gebrand.

Voor een bedrijf dat 100 jaar bestond hebben we een workshop mogen verzorgen waarbij de deelnemers een uitgesneden bedrijfslogo mochten versieren met de houtbrander. Er werd aan het einde van de dag één logo gekozen wat uiteindelijk het hele feestjaar werd gebruikt als feestlogo. Een activiteit met een bijkomend leuk doel!

Voordelen van een creatieve workshop

Er zijn veel voordelen van een creatieve workshop op uw event.
Het kan een fijne uitlaatklep zijn voor de creatieve geest en moedigt deelnemers aan buiten de gebaande paden te denken. Door met hun handen bezig te zijn en hun verbeeldingskracht te gebruiken, worden de deelnemers gestimuleerd om originele ideeën te bedenken en deze om te zetten in een tastbaar product. Er wordt ter plekke een blijvende herinnering gemaakt!

Creatieve workshops bevorderen teamwork en samenwerking. Deelnemers kunnen samen een project voltooien. Dit bevordert de communicatie, het luisteren naar anderen en het vinden van compromissen. Door gezamenlijk aan een creatief project te werken, ontstaat er een gevoel van verbondenheid!

Alle creatieve workshops kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeftes en interesses van u als organisator. Of u nu een formeel event organiseert of een informeel uitje zoekt, er zijn verschillende soorten workshops beschikbaar. Samen kiezen we een aanpak die past bij de stijl en het karakter van uw event.

Bent u er klaar voor om de (verborgen) talenten van de deelnemers naar boven te halen? Laat ons weten wat we voor u kunnen doen!

Nieuwsgierig waar we mee bezig zijn?

Regelmatig plaatsen we onze bezigheden en workshops online. Volg ons op Instagram en Facebook!