Puur persoonlijk

“Geef een plank cadeau” is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een verjaardag, huwelijk of afscheidsfeestje van een werknemer. Bij een feestje probeer ik zelf altijd iets te geven, een puur persoonlijk cadeau, waar over nagedacht is. Ik bedenk waar de ontvanger graag mee bezig is, welke stijl past bij degene die het gaat ontvangen en.. of het iets is wat ik zelf ook zou kunnen waarderen. Bovendien is het fijn als de ontvanger langere tijd kan genieten van je cadeau, een plastic prul is meestal geen blijvertje.Puur persoonlijk

Genieten

De laatste maanden hebben wij enorm kunnen genieten van en met onze klanten. Van de vraag “wil je eens meedenken, wij hebben binnenkort een bruiloft”, tot “ik wil mijn beste vriendin verrassen die 50 wordt”, alles bleek voor ons een feestje. Na het bedenken van de quote die op de plank moest komen, eventueel met een afbeelding er bij, gingen we eerst aan de slag met een ontwerp. Na goedkeuring van de klant, gingen we aan het echte werk. Het branden van de plank blijft iedere keer een beetje spannend. Je werkt met een natuurproduct, het reageert, trekt soms krom, scheurt (soms als je al helemaal klaar bent met branden), kortom: hout daagt je uit. Maar het laat je ook genieten van de geur, het gevoel, de structuur en het eindproduct. En als je die plank kunt gaan brengen en de enthousiaste reactie ziet van de klant, is dat in één woord geweldig. Het opsturen van de planken is misschien nog spannender: sommige klanten reageren meteen, anderen wachten een paar dagen of reageren niet meer.

Persoonlijk

Iedere keer dat je een plank voor iemand mag maken, is het contact met de klanten heel persoonlijk. We denken mee over quotes, hoe deze het best op de plank neergezet kunnen worden en proberen de gedachten van onze klanten over te brengen op het hout. Met een hapjesplank waar een afbeelding en tekst op geplaatst wordt, ben je verschillende branduren bezig. We zijn kritisch op elkaar, bekijken elkaars werk en geven tips waar nodig. Soms is het goed om de plank een dagje te laten liggen en er  later een frisse blik op te werpen.
Er gaat geen enkele plank de deur uit waar we niet tevreden over zijn!

Wat je geeft krijg je terug

Het motto van Handmade Hout dit jaar was toch wel: wat je geeft krijg je terug. Alle tijd en energie die we in de planken hebben gestoken hebben we meer dan dubbel terug gekregen. De reacties waren hartverwarmend. Het is heerlijk om nieuwe contacten te leggen, oude contacten nieuw leven in te blazen en te zien wat een simpel stuk hout kan doen.

Op maat

Heeft u een eigen idee dat u graag uitgewerkt zou willen zien? We kunnen veel producten op maat maken in onze eigen werkplaats. Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee!

Social media

Vindt u het leuk om regelmatig nieuwe producten van ons voorbij te zien komen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

Voor iedereen met wie we dit jaar hebben mogen samenwerken: een welgemeend dankjewel!

 

 

 

Andere berichten