Workshop houtbranden

Workshop houtbranden

Zoek je een workshop die geschikt is voor mannen èn vrouwen, hele creatievelingen of helemaal niet? Dan heb je met een workshop houtbranden voor iedereen wat wils!

Houtbranden kan gedaan worden door bijna iedereen vanaf 10 jaar. Het is heel geschikt voor vrijgezellenfeestjes, teamuitjes, familiedagen, of andere gelegenheden waar grote groepen iets samen willen ondernemen. Houtbranden is niet moeilijk, als je van ons de juiste tips hebt ontvangen. Iedereen gaat naar huis met een eigen gebrand product dat je zeker neer gaat zetten of gebruiken in je huis.

Mogelijkheden

Tijdens deze workshop heb je verschillende mogelijkheden. Bij de workshop zijn een consumptie en één houtproduct inbegrepen en is de hele avond wat lekkers te snoepen.

Je mag kiezen uit verschillende houtproducten om op te branden. Er staan bijvoorbeeld verschillende planken, theedozen, onderzetters, wandhangers, miniposters etc. Ook kun je (als je bij ons op locatie bent) kiezen uit grotere planken, tegen een meerprijs.

Hapjesplank 89 cm

Tijdens de workshop in de Gasthuishoeve is ons winkeltje open om te shoppen, dus ben je ook enthousiast geworden en wil je een houtbrander of houten producten kopen, dan kan dat. Alleen betaling met pin mogelijk!

Voor de workshop heb je niet direct een bepaalde voorbereiding nodig. Als we samen een datum hebben gekozen en de deelnemers weten wat ze gaan doen tijdens de workshop, kun je eventueel al een aantal teksten of afbeeldingen meenemen op papier. Dit hoeft niet, want wij hebben ook altijd enorm veel voorbeelden klaarliggen, maar als mensen zich graag willen voorbereiden, dan kan dat dus.

Tip: dieren en mensen zijn echt te moeilijk om te branden tijdens deze workshop..

Workshop houtbranden

Wat je tijdens de workshop leert zijn de basisprincipes van het houtbranden. Houtbranden is niet moeilijk, als je de techniek volgt die we uitleggen. We helpen je waar nodig en vertellen je precies waar je op moet letten bij het branden. Na de uitleg ga je aan de slag met het moeilijkste deel van de workshop (als je dit nog niet thuis gedaan had): het uitzoeken van een quote of afbeelding! We hebben enorm veel keus, dus als niemand weet wat jullie gaan doen of er was gewoon geen inspiratie om een quote te vinden, wij hebben er genoeg!

Daarna zetten we de quote op het houten product dat je hebt gekozen en kun je de brander laten opwarmen voor het echte werk.

Het branden zelf vergt vooral rust in werken, dan krijg je het mooiste resultaat. Fijne van deze workshop: je zet je hoofd uit en je handen aan. Houtbranden is echt ontspannen!

Combinatie

Het is mogelijk om bij de workshop een lunch, high tea, high beer of diner te boeken.

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Prijs

De workshop houtbranden kost 29,95 euro per persoon. Groepen boven de 20 personen betalen 27,50 per persoon.

Social media

Vindt u het leuk om regelmatig nieuwe producten van ons voorbij te zien komen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!