Diabetes of noodarmband

Diabetes of noodarmband

Bij het zoeken naar mogelijkheden om onze fijne brander te gebruiken, zag ik natuurlijk ook op de verpakking staan wat je er allemaal mee kunt doen. De piepschuimsnijder, die overigens ook heel fijn is om kleine brandfoutjes weg te werken, de soldeerbout, er zit van alles in het doosje als je de brander koopt. Tot nu toe heb ik vooral op hout gebrand en dat bevalt prima. Alle puntjes (tips) zijn weer te gebruiken voor wat anders, maar de uitdagingen op de doos: branden op leer en kurk, had ik nog niet uitgeprobeerd.

Naturel leer

Ik had ondertussen gelezen dat je het beste kunt branden op ongeverfd naturel leer en na een klein stukje proberen op geverfd leer wist ik meteen waarom: dat stinkt zeg! Dat is vast niet goed voor je… Nieuwsgierig bestelde ik leer bij de leverancier, samen met speciale drukker sluitingen, zodat ik leren armbanden kon gaan maken.

Aan de slag

Na een snelle levering kon ik niet wachten: ik wilde aan de slag! Letterlijk dan… Het branden op leer was niet makkelijk, het kostte me behoorlijk wat tijd en geduld en vooral veel testlapjes leer, om het gewenste resultaat te krijgen. En toen ik eenmaal doorhad hoe ik het beste kon branden op leer, kwam het afmaken van de armband. Ik heb op één avond zo’n 20 drukkers scheef geslagen, nog eens 20 kapot en uiteindelijk… een hele mooie armband overgehouden! Super trots natuurlijk!

Er op uit

Daarna er op uit met de armbanden. Via sociale media laten weten dat we begonnen zijn met de armbanden en snel daarna volgde de eerste markt, waar we aan iedereen konden laten zien hoe mooi ze zijn. Die dag zo’n 150 armbandjes gebrand, met zeer uiteenlopende teksten erop. Meteen viel op dat ouders de armbanden lieten branden met hun mobiele nummer erin, mochten de kinderen verlopen lopen. Goed idee natuurlijk!

Diabetes of noodarmband

Diabetes

Toen de armbanden eenmaal bekend raakten bij het grotere publiek, kwamen meer aanvragen als noodarmband, maar kwam ook al snel vaker de vraag om een armband te branden met “Diabetes” erop. Nooit aan gedacht dat zo’n armband ook hulpverleners kan waarschuwen in geval van nood! Prachtig dat we hier aan mee kunnen helpen.

Armband

En dan komt de vraag van een lieve collega, die een dochter heeft met diabetes type 1. Kun je voor ons een armband branden met daarop ons mobiele nummer en de tekst “diabetes” en een persoonlijke quote van onze dochter? Dat doe ik meteen! Als ik deze lieve meid kan helpen met een armband ben ik meteen van de partij. Ze vertelt dat haar dochter een maatje heeft gevonden, die ook dezelfde ziekte heeft. Ze begrijpen elkaar en de vriendschap is heel waardevol. Weet je wat? We branden er meteen twee… Hopelijk hebben deze lieve meiden de armband nooit nodig, maar geeft het rust, zowel aan de meiden als hun ouders.

Onze leren armbanden vind je hier in de webshop.

Op maat

Heeft u een eigen idee dat u graag uitgewerkt zou willen zien? We kunnen veel producten op maat maken in onze eigen werkplaats. Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee!

Social media

Vindt u het leuk om regelmatig nieuwe producten van ons voorbij te zien komen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

Andere berichten