wereldlichtjesdag
Wereldlichtjesdag

Elke 2e zondag in december wordt wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

We maken de wereld even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Herdenkingsbijeenkomst

Op zondag 9 december organiseert Wilma van Casteren Uitvaartzorg een herdenkingsbijeenkomst.
Ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn van harte welkom.De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging; iedereen is welkom. De herdenking vindt plaats in De Knoptoren (Kerkdijk-Noord 8), vanaf 18.30 uur. Passende woorden,  live muziek van het trio d’Antonet en natuurlijk veel licht vullen de avond. De overleden kinderen staan centraal. Rond 19.45 uur sluiten we af met een kopje koffie/thee.

Foto

Ouders en/of naasten nemen een ingelijste foto van het overleden kind mee naar de bijeenkomst (indien mogelijk en uiteraard geheel vrijblijvend). De foto staat gedurende de herdenking tussen kaarslicht. Na afloop kunnen de foto’s vanzelfsprekend weer meegenomen worden naar huis.

Lichtje

Handmade Hout maakt voor ieder overleden kind een lichtje. In verschillende houten vormen worden de namen van de overleden kinderen gebrand. Deze lichtjes mogen de ouders na de herdenkingsdienst mee naar huis nemen. Handmade Hout stelt de lichtjes gratis beschikbaar, een klein gebaar als steun voor alle ouders.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf zou fijn zijn, met de naam van uw kind en leeftijd, waarop hij/zij is overleden.  Ook als u twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, bent u op de avond zelf van harte welkom. Voor aanmeldingen en/of vragen kunt u mailen naar: info@casterenuitvaartzorg.nl of bellen met Wilma van Casteren, 06 10267467.

 

‘Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist.’

.

Andere berichten