T: 0413-420 620 E: info@handmadehout.nl

Leren armbanden

Pyrografie

Het branden van hout en leer wordt ook wel pyrografie genoemd. Bij Handmade Hout branden we veel op hout. Allerlei houten producten ziet u voorbij komen op onze site. Onze brander staat niet stil. Toch zijn we nieuwsgierig wat er nog meer kan met de brander. Daarom zijn we aan de slag gegaan met naturel leren armbanden.

Naturel

Leer branden gaat het best op naturel leren artikelen. Iedere laag die als afwerking wordt gebruikt, zoals verf of plastic, zorgt voor ongezonde luchten bij het branden. Kleur toevoegen gaat prima, mits het na het branden wordt toegevoegd. Kies je voor een te donkere kleur, dan heeft dit natuurlijk wel invloed. De gebrande letters, tekens of plaatjes komen het best tot zijn recht op een lichte kleur.

Op maat

Vind je het leuk om een eigen tekst te laten branden op de armband? Dat doen we graag voor je! Een naam of tekstregel is netjes in ieder lettertype op de armband te branden. Toevoegen van kleine plaatjes, zoals hartjes of vlindertjes is ook geen probleem. Laat ons weten wat we voor je kunnen branden en we kijken samen wat er mogelijk is.

Cadeautje

Onze armbanden zijn een ontzettend leuk en origineel cadeautje. Een naturel leren armband past bijna bij iedereen en is te combineren met alle kleuren kleding. En het toevoegen van een persoonlijke boodschap maakt het helemaal uniek!

Bestellen

Wil je een armband met eigen tekst bestellen? Geef ons dan de tekst door in het bestelmenu. Hierin kun je nog opmerkingen achterlaten en dat is de plek om je tekst door te geven. Een op maat gemaakt product heeft een levertijd van ongeveer 1 week.

Bij het bestellen is het belangrijk dat je de maat van de armband ook aan ons doorgeeft. Hiervoor meet je je pols op en tel je een aantal centimeters bij de afmeting op.

Enkele armband:

Strakke armband? Tel bij je polsomtrek 1,5 cm.
Normale armband? Tel bij je polsomtrek 2 cm.
Losse armband? Tel bij je polsomtrek 3 cm.

Wikkelarmband:

Verdubbel de afmeting voor een enkele armband. Tel dan 1 cm bij deze afmeting en je hebt het juiste formaat voor je armband.

Workshop

Wil je graag zelf zo’n leren armband maken? Dat kan! In onze workshop “armband maken” krijg je de mogelijkheid om in één avond 2 armbanden te maken met onze houtbranders. Dat vergt even wat oefening, maar als je bijvoorbeeld onze workshop houtbranden hebt gevolgd, is dit een mooi vervolg. Geen ervaring met houtbranden? Geen probleem, dan oefenen we tijdens de workshop zelf gewoon wat langer. Een workshop is individueel te volgen of met een groepje. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!