Creatief bezig zijn geeft rust

Creatief bezig zijn geeft rust

Ik heb al langer het idee: creatief bezig zijn geeft rust. In verschillende wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken komt regelmatig naar voren, dat creatief bezig zijn rust kan geven in je hoofd. Je stresshormoon daalt en je bent volledig mindfull bezig. En of het nu wetenschappelijk onderbouwd is of niet… ik ervaar het zelf wel zo. Het is zelfs de reden dat ik met Handmade Hout begonnen ben: houtbranden voor rust in mijn hoofd.

Workshop

Creatief bezig zijn geeft rustOok al mogen we nu niet in groepsverband workshoppen, toch kun je met een workshop aan de slag. Met twee workshop pakketten helpen we je misschien een moeilijke periode door. In een tijd waar spanning en onrust de boventoon voeren, is het een verademing om met je handen bezig te zijn en je hoofd even uit te zetten. Mijn filmpjes zorgen ervoor dat het eigenlijk niet mis kan gaan, zodat je ook nog eens eindigt met een product waar je wat aan hebt. Het eindproduct is misschien niet zo belangrijk voor de rust in je hoofd, het proces staat daarbij voorop, maar het werkt wel fijn als je iets moois maakt, toch?

Kleuren en schilderen

mandala met kleur

Ben je niet zo van het houtbranden of van de foto’s op hout, maar bijvoorbeeld meer van het kleuren en schilderen? Ook dan kun je met onze producten aan de slag. Schilder een mandala set of geef kleur aan houten dieren. Trek je even terug uit de werkelijkheid en zet je gedachten even uit. Misschien een lekker muziekje erbij en de sfeer is helemaal zen. Maak er een win-win van door samen met je kind(eren) creatief te zijn en ervaar de fijne bubbel samen. Sluit de wereld even buiten, zoals we nu allemaal even moeten doen.

Materialen

Via het tabblad “diy-materialen” kom je bij verschillende materialen die je kunt gebruiken bij het houtbranden en het maken van foto’s op hout. Bij het tabblad lasersnijden en graveren vind je de verschillende producten die je kunt bewerken zoals je zou willen. Heb je andere wensen, een eigen idee of wil je onze producten verkopen in je shop? Laat het ons gerust weten, we denken heel graag met je mee.

Op maat

Heeft u een eigen idee dat u graag uitgewerkt zou willen zien? We kunnen veel producten op maat maken in onze eigen werkplaats. Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee!

Social media

Vindt u het leuk om regelmatig nieuwe producten van ons voorbij te zien komen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!