Snackplankcarrots 4928588 1920 strawberries 5554164 1920

De nieuwste rage op het gebied van borrelplanken is de snackplank! Wij zijn dol op houten planken en deze trend past helemaal bij ons. Ook voor kinderen die het lastig vinden om gezonde snacks te eten, maak je er meteen een feestje van. Maar wat houdt het nu eigenlijk in?

Ieder moment van de dag

De basis van de snackplank is eigenlijk: maak van ieder moment van de dag een feestje! De plank is bij ontbijt, lunch, borrel en zelfs diner in te zetten. Zeker met kinderen is deze snackplank een aanrader.

Vul de plank met kleine hapjes/ snacks.apple 1245600 1920 Denk hierbij aan het in partjes snijden van een lekkere appel, snoeptomaatjes, maar ook een stukje kaas of worst kan prima. Het maakt de maaltijd een stukje makkelijker als je jouw kids de plank zelf laat vullen. Laat ze meehelpen met het wassen van de groentesnacks, het klein snijden van de banaan, of wat ze al zelf kunnen. Dikke kans dat ze de verschillende snackjes van de plank nu niet laten liggen, ze hebben het immers zelf mee klaargemaakt!

Plank

De basis van de snackplank is, jawel, een mooie houten plank! Wij hebben meerdere planken in de webshop die heel geschikt zijn als snackplank voor één of meerdere personen. Personaliseer de plank door de namen van je kids er op te plaatsen, of een leuke afbeelding. Maak er echt iets persoonlijks van in de ontwerptool!

Vormpjes

Door uitsteekvormpjes te gebruiken kun je die ene gezonde boterham omtoveren in een stervorm of dino! Dit draagt meteen bij aan de sfeer van de snackplank, alles ziet er nog leuker uit. Zachte voeding zoals boterhammen, kaas, worst etc. zijn prima in een vormpje te steken of snijden.

Glas

Of plaats het fruit eens in een leuk glas op de plank, dat staat meteen heel feestelijk. Dit kan in principe met verschillende soorten voeding en ieder glas of ieder schaaltje kan hierbij de basis zijn van een extra mooi detail bij een snackplank.mixed berries 6507154 1920

 

 

Inspiratie

Vind je jezelf niet heel creatief op dit gebied of ben je een beetje inspiratieloos? Kijk dan eens op Pinterest bij “healthy snack board kids”. of op Bento ideas. Je krijgt dan héél veel nieuwe ideeën!

 

 

Andere berichten