Houtbranders

Houtbrander luxe setOut Of Stock
Houtbranders basissetOut Of Stock

Houtbranders

Pyrografie of houtbranden is een geweldige hobby. Nou zijn wij van Handmade Hout natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar we kunnen het iedereen aanraden.
Om te beginnen met deze geweldige hobby heb je een aantal dingen nodig, waaronder een set van onze houtbranders.

Plank

Om te beginnen met pyrografie, is het aan te raden om een harde houten plank te kiezen. Branden kan namelijk ook in kurk of leer, maar dat vergt wat oefening.
Voor de beginner zijn onze gladde planken heel geschikt. Ga je voor de uitdaging, probeer dan onze Douglas hapjesplanken eens. Deze zijn wat moeilijker te branden door de houtnerf die nadrukkelijk aanwezig is, maar het resultaat mag er zijn.

Brander

Niet onbelangrijk: de brander. Inmiddels hebben we al veel verschillende merken houtbranders uitgeprobeerd en de houtbranders van Pebaro zijn veruit favoriet. Het is een brander die lekker in de hand ligt en ook bij langdurig gebruik niet al te heet wordt. De beschermrand aan het einde van het handvat houdt de grootste hitte tegen. Aan de brander zit een stekker, de brander werkt op gewone stroom.

Puntjes

De puntjes van de brander, de tips, zijn te verwisselen bij het branden. Zo kun je er voor kiezen om met verschillende diktes van lijnen te werken en zelfs figuren te maken. Let wel goed op bij het verwisselen van de puntjes: ze zijn erg heet en niet zonder tang te verwisselen. Een nieuwe tip wordt meteen heet, dus ook het erop plaatsen van een nieuwe punt met een tang doen. Het verschil tussen de luxe en de basisset zit onder andere in het aantal puntjes wat in de verpakking zit.

Verpakking

Op de achterkant van de verpakking staat een overzichtje van welke punt welk effect geeft. Tip: bewaar de achterkant van de verpakking, zo kun je altijd nog even kijken waar je puntjes allemaal voor zijn.

Op maat

Heeft u na het zien van onze houten namen een eigen idee dat u graag uitgewerkt zou willen zien? We kunnen veel producten op maat maken in onze eigen werkplaats. Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee!

Social media

Vindt u het leuk om regelmatig nieuwe producten van ons voorbij te zien komen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!