T: 0413-420 620 E: info@handmadehout.nl

Gebrande producten

Gebrande producten

Het maken van gebrande producten met een houtbrander (ook pyrografie genoemd) is een geweldige manier van houtbewerken.En allerlei producten zoals broodplanken, hapjesplanken, pollepels, bordjes, naambordjes, zijn te bewerken met een houtbrander. Omdat we graag werken met hout, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos!

Branden

U kunt met onze branders ook branden op kurk en leer. Ook raden we aan om bij het starten met branden eerst goed te oefenen op hout, zodat u bij het zachtere materiaal (kurk en leer) geen hinder ondervindt. Een harde houtsoort is voor de starter goed oefenmateriaal, omdat hier de brander niet zo makkelijk op wegglijdt.
Bij het maken van teksten, maar ook afbeeldingen op hout krijgt het hout een rijke kleur en de houtstructuur zal zichtbaar blijven op de achtergrond, als de houtsoort zich hiervoor leent, zoals bij onze hapjesplanken.

Handgemaakt

Alle gebrande producten worden door Handmade Hout handgemaakt. Op het moment dat u als klant heeft laten weten welke afbeelding, tekst of quote op het hout gebrand mag worden en u een keus heeft  gemaakt uit bijvoorbeeld onze broodplanken of hapjesplank, gaan wij aan de slag.
Vanwege de duur van het branden (grote projecten zijn niet in één dag af) is de levertijd van een handgemaakt gebrand product minimaal één week. Kleinere projecten kunnen wat eerder klaar zijn, indien nodig kunnen we overleggen over de levertijd. Kijk eens rond bij de producten in de webshop, of op onze Facebookpagina voor de laatst afgeronde projecten.

Bestellen

Bij het bestellen van uw gebrande product, kunt u kiezen uit vier mogelijkheden. Allereerst is de plank blanco te bestellen, u kunt ook kiezen voor één gebrande tekstregel, meerdere tekstregels of tekst met afbeelding.
In het vakje “opmerkingen”, wat u kunt vinden bij het afrekenen, kunt u de tekst invullen welke wij voor u kunnen branden. Let goed op de schrijfwijze, wij nemen uw aangeleverde tekst over op het hout. Mochten er opvallende taalfouten in staan of andere opvallen, dan nemen we uiteraard contact met u op.

Speciale wensen

Ook voor speciale wensen met betrekking tot gebrande producten staan wij voor u klaar. Handmade Hout is van vele markten thuis en combineert graag verschillende disciplines om aan uw wensen te kunnen voldoen. Neem eens contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.