T: 0413-420 620 E: info@handmadehout.nl

      

Nieuwe workshops

Er moesten nieuwe workshops komen… Natuurlijk omdat je als bedrijf niet wilt blijven varen op één goed lopend “product”, maar ook omdat verschillende mensen er naar gingen vragen. Hoe leuk is dat!

Beginnen

Om te beginnen met iets wat ik zelf heel leuk vind om te doen, blijkt best goed te werken. Mijn kasten puilen uit van verschillende creatieve uitspattingen, waar ik alle materialen dan voor aanschaf en me (meestal) een aantal weken heel goed mee kan vermaken. Houtbranden is zo ook gestart en een blijvertje gebleken. Maar wat bleek het lastig om de verschillende materialen om te zetten in een workshop. Mijn achtergrond als juf bood uitkomst. Want hoe geef je een les vorm? Je houdt je doel voor ogen en gaat dan de “les” indelen in stapjes.

Uitproberen

Natuurlijk moesten we alles eerst uitproberen. Van één workshop wist ik zeker dat ik geen testpanel nodig zou hebben, de workshop stippen op hout ontvouwde zich makkelijk in mijn hoofd nadat ik het had uitgeprobeerd. Voor de andere twee nieuwe workshops vroeg ik via Facebook wie het aan zou durven om de workshops uit te komen proberen. Dat liep storm! Heel fijn als mensen zo enthousiast reageren! Al snel waren de workshops (voor een symbolisch bedrag van 1 euro) uitverkocht en op 27 en 28 mei j.l. was het zover.

Klei en hout

De workshop klei en hout leek mij eigenlijk de leukste en meest verrassende workshop. Verrassend was hij… Dat de manier van denken van mijn workshopdeelnemers heel anders was dan de mijne, bleek uit verschillende momenten die avond. De klei werkte ook niet echt mee en, nou ja… het was niet zo’n succes. Ik voelde me rot, dacht: oh jee! Hebben al die mensen voor niets hier gezeten! Maar ik kreeg opbouwende feedback en de deelnemers dachten juist mee over hoe de workshop aan te passen dat het toch zou werken. Wat fantastisch was dat! Ik heb de hele groep aangeboden om nog een keer terug te komen voor een workshop en gratis iemand mee te nemen. Blij met deze mensen!

Wood and wool (stringart)

Deze workshop ging beter met het testpanel. Tuurlijk waren er tips en aanpassingen. Zo bleek het geluid van 10 timmerende dames best heftig en waren oordopjes geen overbodige luxe geweest. Daar is een oplossing voor en wat verschrikkelijk gaaf om te zien dat alle tien de dames hun eigen ideeën kwijt konden in een prachtig ontwerp. De naam stringart is in de creatieve wereld best normaal, maar er wordt te vaak gevraagd: wat is dat nou in hemelsnaam? Daarom heb ik de naam aangepast en de basis van al mijn workshops (hout) er in terug laten komen. Deze kan online!

Toekomst

In de (nabije) toekomst blijf ik workshops bedenken en online zetten. Het is te leuk om workshops te bedenken die niet alleen in mijn eigen workshopruimte, maar ook voor grote groepen op locatie kunnen. In combinatie met een heerlijke lunch of diner bij de Helden van Kien of een lekkere high tea bij Miss Hyacinth. Want, dat ik door wil gaan met workshops geven, dat is voor mij wel duidelijk!

Workshop boeken?

Wil je een workshop boeken? Kijk dan eens op de pagina workshops welke data er beschikbaar zijn als je met minder dan 4 mensen wilt boeken. Vanaf 4 personen kun je een eigen datum en tijd boeken!